Fransk Nougattårta
Att baka tårta är hur kul som helst men det blir inte så ofta. Det är ingenting man slänger ihop en kväll när man känner sig lite sugen i alla fall. Hur som helst så tog jag tillfället i akt när jag hörde att det inte skulle bli någon tårta på svärfars födelsedagskalas. Joho då, det blir det visst tänkte jag och bakade en tårta som jag tog med som överraskning/födelsedagspresent. Pefekt eftersom han inte önskade sig något särskillt.

Det blev ett recept ur min tårtbok av Jan Hedh.
Varmvispad chokladbotten, karamelliserad chokladkräm som fyllning och krossad nougat utanpå. Ganska många moment men det var det värt. Blev fruktansvärt god faktiskt.

Tårtan tar två dagar att göra. Man bakar botten och gör iordning fyllning och topping dag 1 för att krämen ska svälla i kylen över natten och botten måste svalna ordentligt. Nougaten kan man egentligen lika gärna göra samma dag som monteringen men det är skönt att ha alla delar klara och det är ju montering av tårtan som är det roligaste momentet.

Men Gud vad fin!!! Vad är det för nöt som ligger uppe? Är det hasselnötter?